«Слово» — знавча конференція в Сумах - Солодовник, Т. (Сiверянський літопис, 1996)
Вже стали традиційними Всеукраїнські наукові конференції з проблем вивчення «Слова о полку Ігоревім», започатковані 1983 року. І ось у травневі дні 1996 їх учасники ввосьме зустрілися на сумській землі. На розгляд була запропонована надзвичайно складна й об’ємна тема — «Відгук «Слова о полку Ігоревім» в українській і зарубіжній літературі», яка набуває особливого значення у зв’язку з наближенням двохсотліття першопублікації пам’ятки.