З документації гетьмана І. Мазепи (Підготовка до друку, передмова Ю. Мицика) (Сiверянський літопис, 1998)
На сторінках «Сіверянського літопису» нами вже було видруковано дві подачі документі в гетьмана Івана Мазепи. Приємною несподіванкою стала пропозиція редакції журналу про продовження даної серії, що ми й робимо. Цього разу подаємо повністю або у регестах-витягах 21 документ (універсали й листи) І. Мазепи, виданий ним у 1687—1708 pp.