Удосконалення системи фінансового менеджменту промислових підприємств на засадах впровадження вартісно-орієнтовного управління - Копішинська, К.О.; Качур, А.Р. (Економічний вісник Донбасу, 2024)
Стаття присвячена обґрунтуванню необхідності удосконалення системи фінансового менеджменту промислових підприємств на засадах вартісно-орієнтованого управління. Досліджено ключові елементи системи фінансового менеджменту та їх взаємодію. Визначено основні проблемні аспекти системи фінансового менеджменту вітчизняних промислових підприємств. Розглянуто необхідність трансформації фінансового менеджменту з орієнтацією на максимізацію ринкової вартості, що досягається впровадженням вартісно-орієнтованого управління (Value-Based Management, VBM). Досліджено основні інструменти та механізми, які сприяють реалізації концепції VBM. Запропоновано шляхи адаптації цих інструментів до умов бізнес-середовища для підвищення стійкості та конкурентоспроможності підприємств.