Атрибутика весільної обрядовості українців етноконтактної зони (за матеріалами фольклорно-етнографічних експедицій до Харківської та Бєлгородської областей) - Олійник, Н. (Народна творчість та етнологія, 2012)
У статті на основі польових матеріалів розглядається атрибутика, яка була характерна для весільного обряду харківсько-бєлгородської етноконтактної зони в ХІХ–ХХ ст. і використовується й нині. Атрибутика несе в собі традиції, закладені нашими пращурами. Кожен предмет має конкретне магічне значення й застосовується в певній послідовності.