Етнографічний образ сучасної Гуцульщини - Бідношия, Ю.; Бондаренко, Г.; Буйських, Ю.; Васянович, О.; Величко, Т.; Маховська, С.; Таран, О.; Чаплик, К. (Народна творчість та етнологія, 2012)
У статті узагальнено результати комплексного фольклорно-етнографічного дослідження сіл Верховинського району Івано-Франківської області; проаналізовано сучасний стан етнокультурної спадщини гуцулів та визначено чинники її трансформації.