Тенденції розвитку народознавства у Львівському університеті в другій половині XVII – на початку XX століття - Тарнавський, Р. (Народна творчість та етнологія, 2015)
У статті йдеться про розвиток народознавчої (етнологічної, зокрема етнографічної, фольклористичної та антропологічної) проблематики у Львівському національному університеті імені Івана Франка від створення навчального закладу до організації в його структурі першої кафедри етнології (1910). Розглянуто як народознавчі дослідження викладачів Університету, так і лекційні курси народознавчого спрямування.