Міф та правда про 130 «народів» в Україні - Борисенко, В. (Народна творчість та етнологія, 2015)
У статті розглядається важливе питання етнічної взаємодії українців та представників різних етнічних спільнот; на основі статистики спростовується пропагандистський міф про 130 «народів» України; порушується питання про інтеграцію етнічних груп в українське суспільство.