Кобзарський етнографічний концерт Гната Хоткевича (до 150-ї річниці Археологічного з’їзду) - Димченко, С. (Народна творчість та етнографія, 2007)
Творча діяльність Гната Мартиновича Хоткевича (1877–1938) відзначається винятковою багатогранністю – він був талановитим письменником, публіцистом, критиком, істориком, етномузикознавцем, музикантом, режисером, педагогом, перекладачем, а також надзвичайно обдарованим пропагандистом народних пісень і дум.