Напівпровідникові квантові точки: дослідження та застосування (стенограма доповіді на засіданні Президії НАН України 23 жовтня 2024 р.) - Джаган, В.М. (Вісник НАН України, 2024)
У доповіді наведено результати проведених в Інституті фізики напівпровідників імені В.Є. Лашкарьова НАН України фундаментальних досліджень, спрямованих на синтез і вивчення властивостей квантових наноструктур, зокрема напівпровідникових квантових точок. Окрему увагу приділено реалізації значного потенціалу практичного застосування таких квантових наноструктур у сучасних нанотехнологіях та в оптоелектроніці.