Деятельность Олексы Кирия на ниве украинской культуры - Чумаченко, В. (Народна творчість та етнологія, 2016)
Стаття присвячена творчості Олекси Кирія, якого називали "старійшим поетом Кубані". Його творчість поєднала у собі дореволюційний та радянський періоди літературного розвитку краю.