Ще раз до питання дослідження Голодомору 1932–1933 років - Стасюк, О. (Народна творчість та етнологія, 2016)
4 жовтня 2016 року в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка відбулася Міжнародна науково-практична конференція "Голодомор 1932-1933 років: втрати української нації". На трьох пленарних засіданнях конференції виступило 33 дослідники, які представили різні аспекти втрат української нації від злочину-геноциду (прямі демографічні, культурні, духовні, ментальні), і не тільки на теренах УСРР, а й у місцях компактного проживання поза її межами, зокрема на Кубані, у Центрально-Чорноземній області, Поволжі та Казахстані.