Історико-етнографічний вимір сучасної Південної Слобожанщини (за експедиційними матеріалами) - Бех, М.; Таран, О.; Курінна, М.; Ганус, Д.; Сауляк, Б.; Іванчишен, В.; Олійник, М.; Борейко, А. (Народна творчість та етнологія, 2016)
11-18 жовтня 2016 року науковці відділу "Український етнологічний центр" Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М. Т. Рильського НАНУ здійснили етнографічну експедицію до Валківського, Коломацького, Ново Водолазького, Красноградського районів Харківської області та Чутівського району Полтавської області. Означені території, що входять до історико-етнографічного регіону Слобожанщина, становлять особливий інтерес для етнологів як перехідна зона з етнографічним регіоном Середня Наддніпрянщина. Учасники експедиції отримали матеріал, який дозволяє виокремити специфіку побутування духовної та матеріальної культури мешканців окресленого регіону.