Етнографічні жнива на слобожанському полі - Литвинчук, Н. (Народна творчість та етнологія, 2016)
Досліджуючи минуле й водночас споглядаючи сучасність сіл, міст та містечок, ми намагалися осмислити, що відбулося з господарсько-виробничою культурою, яких структурно-функціональних перетворень зазнали ті чи інші ділянки, які нові сфери діяльності вдалося опанувати жителям досліджуваної нами частини Слобожанщини.