До 140-річчя «Малорусских народных преданий и рассказов» Михайла Драгоманова: внесок у збірник етнографа Володимира Менчиця - Гордійчук, М. (Народна творчість та етнологія, 2016)
У статті проаналізовано внесок видатного фольклориста В. Менчиця в збірник М. Драгоманова «Малорусские народные предания и рассказы»; подано інформацію про збирання етнографічних матеріалів В. Менчицем та їх передачу до Південно-Західного відділу Російського географічного товариства. Також зазначено причини відсутності студій про внесок В. Менчиця в розвиток української фольклористики.