Етнографічний напрям у науковому доробку Василя Данилевича - Іванчишен, В. (Народна творчість та етнологія, 2016)
У статті висвітлено питання етнографічної діяльності В. Данилевича й охарактеризовано досі неопубліковану працю вченого «Случайные заметки в области этнографии» (1902), що зберігається у фондах Інституту рукопису НБУВ (ф. ХХІХ, од. зб. 165). Уведена в науковий обіг розвідка є цінною при дослідженні різних складових традиційної етнокультури українців.