Ефективність оцінювання генетичної різноманітності рижію дрібноплідного (Camelina microcarpa Andrz. ex DC.) в Україні за допомогою SSR- та TBP-маркерів - Сахарова, В.Г.; Блюм, Р.Я.; Рабоконь, А.М.; Пірко, Я.В.; Блюм, Я.Б. (Доповіді НАН України, 2023)
Досліджено молекулярно-генетичне різноманіття рижію дрібноплідного (Camelina microcarpa Andrz. ex DC.) українського походження за допомогою методів оцінювання поліморфізму довжини першого інтрону генів β-тубуліну (tubulin-based polymorphism (TBP)) та аналізу мікросателітних послідовностей (simple sequence repeats (SSR)). На основі отриманих ДНК-профілів досліджених зразків встановлено міжгенотипові генетичні відмінності рижію дрібноплідного і порівняно ефективність застосованих методів. Зроблено висновок про вищу ефективність TBP-методу для аналізу гербарних зразків у разі лімітованості рослинного матеріалу та високого ступеня пошкодженості ДНК через тривале зберігання.