Динамічний метод другого порядку одержання наближених розв’язків багатовимірних обернених задач теплопровідності - Мацевитий, Ю.М.; Тимошенко, Ю.О. (Доповіді НАН України, 2023)
Розглянуто постановку оберненої задачі нестаціонарної теплопровідності в загальній формі. Показано, що подібні постановки відносяться до класу некоректно поставлених задач. Запропоновано динамічний метод регуляризації першого та другого порядку таких некоректних задач. Доведено, що динамічний метод регуляризації другого порядку дозволяє отримувати наближений розв’язок за наявності збурень у вхідних даних.