Внесок української інтелігенції в етнографічне дослідження Покуття (друга половина XIX – початок XX століття) - Триняк, Л. (Народна творчість та етнологія, 2017)
У статті проаналізовано фольклорно-етнографічні записи українських учених другої половини XIX – початку XX ст. Простежено нагромадження народознавчих записів, зроблених місцевою інтелігенцією, полем діяльності яких був збір фольклорно-етнографічних матеріалів з Покутського етномасиву. Висвітлено та узагальнено народознавчу спадщину українських дослідників, котрі своєю етнографічною діяльністю сприяли поступу у вивченні особливостей культури і побуту населення Покуття.