Усна народна творчість – важливе джерело вивчення сімейного побуту населення Слобожанщини - Борисенко, В. (Народна творчість та етнологія, 2017)
У статті розглянуто питання вивчення джерельної бази для розуміння процесів, що відбувалися на території Слобожанщини протягом ХХ ст. У полі зору авторки – малі жанри фольклору, новотвори, які відображали помітні зміни в побуті селян і міщан під впливом радянізації суспільства.