Визначення розв’язку ітерованого гіперболічного рівняння - Александрович, І.М.; Ляшко, С.І.; Ляшко, Н.І.; Сидоров, М.В.-С. (Доповіді НАН України, 2024)
При вивченні задач, пов’язаних з явищами вібрації та іншими задачами механіки та математичної фізики, широко використовуються диференційні рівняння гіперболічного типу та їх ітерації. Методами розв’язування таких рівнянь є створення диференціальних та інтегральних операторів. У роботі побудовано диференціальні оператори, які переводять довільні функції в регулярні розв’язки рівняння гіперболічного типу другого та вищих порядків. Розв’язано задачу Рік’є для рівняння гіперболічного типу четвертого порядку.