Народныя пасхальныя яйца на Волыни - Шуликов, И. (Народна творчість та етнологія, 2017)
Відомості про волинські писанки в 1911-1913 роках зібрав Волинський центральний музей анкетним шляхом завдяки учням народних училищ, вихованцям Волинської духовної семінарії та ін. Зібрані дані дали можливість І. Шулікову, співробітникові музею, написати відповідну працю. Свого часу вона не була опублікована, тому невідома широкому загалові дослідників писанкарського мистецтва. Рукопис зберігається в Архівних наукових фондах рукописів та фонозаписів ІМФЕ ім. М. Т. Рильського НАН України. Текст машинопису публікується зі збереженням авторської структури, орфографії та оформлення.