Різдвяна і великодня символіка в сучасному живопису та скульптурі Олексія і Кирила Шевчуків - Пономаренко, О. (Народна творчість та етнологія, 2017)
Два покоління художників — батько Олексій (1962 р. н.) і син Кирило (1992 р. н.) Шевчуки — через наскрізні образи романтичного польоту невеличкого й непоказного птаха, через модерні образи літальних апаратів показують, що людина теж окрилена мрією, що вона має природний потяг до звичайного земного щастя.