Традиції Зелених свят і обряд встановлення Віхи на Переяславщині: минуле і сучасність - Фігурний, Ю.; Шкіра, М.; Шкіра, Л. (Народна творчість та етнологія, 2017)
У статті розглянуто традиції святкування Зелених свят і обряду встановлення віхи на Переяславщині. Проаналізовано етнографічні джерела та матеріали власних досліджень і встановлено важливість збереження й дальшого розвитку українських етнокультурних традицій.