Архітектура батуринських урядових будівель ХVIII століття - Герасько, М. (Народна творчість та етнологія, 2017)
У статті розкрито розвиток цивільної архітектури України-Гетьманщини на прикладі батуринських урядових будівель ХVIII ст., особливості їхнього розташування та побудови; установлено розміри адміністративних споруд; охарактеризовано систему опалення та інтер’єр; досліджено допоміжні господарські й особливі будівлі; проаналізовано будівельні матеріали, використані для спорудження адміністративних установ, а також окреслено перспективи подальшого дослідження проблеми.