Демографічний потенціал та етномовний склад населення Донбасу (підпорядковані Україні та окуповані терени) - Скляр, В. (Народна творчість та етнологія, 2017)
У статті визначено територіальні та демографічні втрати України внаслідок гібридної війни, розв’язаної Росією у 2014 році. На основі аналізу статистичних матеріалів установлено визначальні ознаки етномовного складу населення підпорядкованих Україні й окупованих теренів Донбасу.