Надсяння: локалізація та межі етнографічного району України - Глушко, М. (Народна творчість та етнологія, 2017)
У статті йдеться про Надсяння – етнографічний район України, який багато українських етнологів або безпідставно ігнорує, або інтерпретує на власний розсуд. Залучивши етнографічні матеріали і результати наукових досліджень діалектологів, локалізуємо терени цієї етнографічної одиниці наприкінці XIX – на початку XX ст. та визначимо її сучасні межі.