Народні ремесла та промисли Роменщини у 20–30-х роках ХХ століття - Коцур, Ю. (Народна творчість та етнологія, 2017)
У статті на основі польових матеріалів, зібраних автором, та архівних джерел досліджено народні ремесла й промисли Роменщини у 20–30-х роках ХХ ст. Саме в цей час у країні була здійснена колективізація, що призвела до руйнації народних ремесел і промислів, деякі з них узагалі перестали існувати. Особливу увагу приділено дослідженню матеріального становища ремісників у період колективізації та розкуркулення.