Этнакультурная спадчына беларускага народа ў сучаснай культуры беларусаў - Каспяровіч, Г. (Народна творчість та етнологія, 2017)
У артыкуле характарызуецца дзейнасць Цэнтра даследванняў беларускай культуры, мовы і літаратуры НАН Беларусі па вывучэнні этнакультурнай спадчыны беларускага народа, акрэсліваюцца асноўныя накірункі фундаментальных і прыкладных праблем ў галіне культуры, акцэнтуецца ўвага на ўзаемасувязях і навуковым супрацоўніцтве з Інстытутам мастацтвазнаўства, фалькларыстыкі і этналогіі імя М. Т. Рыльскага НАН Украіны.