Синтез та in silico дослідження 4,4-дизаміщених (E)-2-|(4-сульфамоїлфеніл)гідразиніліден| тетрагідротіофен-1,1,3-триоксидів - Коломієць, A.Ю.; Балабушко, M.O.; Мілохов, Д.С.; Полюдов, А.O.; Воловенко, Ю.М.; Добриднєв, О.В. (Доповіді НАН України, 2024)
Розроблено ефективний метод синтезу 4,4-дизаміщених (E)-2-[(4-сульфамоїлфеніл)гідразиніліден] тетрагідротіофен-1,1,3-триоксидів, у тому числі тих, що мають спіроциклічні замісники. Цей клас сполук розглядається як сульфаніламідні препарати нового покоління з широким спектром біологічної активності. Дослідження in silico показали, що синтезовані сполуки відповідають вимогам лікоподібності, мають перспективний ADMET профіль і потенційну протибактеріальну та протиракову активності.