Документи про діяльність української громади Москви після більшовицького перевороту 1917 року - Сергійчук, Г. (Народна творчість та етнологія, 2017)
У статті йдеться про спробу української громади Москви продовжувати свою діяльність після захоплення влади більшовиками в листопаді 1917 року. У відповідь на вимушене припинення діяльності Української військової ради МВО московські українці утворили Раду української колонії в Москві, яка стала офіційним представництвом Уряду УНР. Опубліковано архівні документи колонії з пропозиціями до українсько-російського мирного договору 1918 року. Висвітлено спроби Наркомату з національних справ РСФРР взяти під контроль українських громадян.