Традиційна житлова архітектура Харківщини - Ярова, А. (Народна творчість та етнологія, 2017)
В експедиційному відрядженні, яке проходило на Слобожанщині в жовтні 2017 року, авторка цього повідомлення досліджувала архітектуру, зокрема оселю. Основним джерелом інформації стало опитування мешканців (віком переважно 70-90 років) сс. Велика Комишуваха, Грушуваха Барвінківського району, с. Загризлове Борівського району, м. Ізюм, сс. Кам'янка, Студенок Ізюмського району, сс. Кругляківка, Сенькове Куп'янського району. Респонденти розповідали про різні аспекти побутового життя, традиції, особливості місцевої матеріальної культури, за потреби робили схематичні замальовки, зокрема до питань, що стосуються конструкції житла. Вони також надали ряд місцевих будівельних термінів.