Історичними шляхами Слобожанщини - Іванчишен, В. (Народна творчість та етнологія, 2017)
У ході експедиційної поїздки на Слобожанщину процес збирання польового етнографічного матеріалу тривав на теренах чотирьох населених пунктів Валківського, Золочівського та Харківського районів Харківської області. Основними тематичними векторами дослідження краю були проблеми збереження культурного ландшафту, традиційного житла, ремесел, промислів і господарських занять слобожан.