Народне вбрання Чернігівщини: традиції, перспективи - Пономар, Л. (Народна творчість та етнологія, 2017)
У серпні 2017 року з метою збору відомостей до тому "Одяг" у рамках підготовки багатотомного видання "Етнографічний образ сучасної України" було проведено експедицію на Чернігівщину. Хоча вона тривала лише тиждень, однак вдалося записати надзвичайно цікавий етнографічний матеріал, що стосується традиції в минулому та сьогоденні.