Етнічний чинник в освітньо-культурній політиці України та Угорщини - Мушкетик, Л. (Народна творчість та етнологія, 2017)
У статті йдеться про етнополітичні та інші аспекти українсько-угорських контактів, зокрема на Закарпатті, де проживає доволі численна угорська спільнота і де нині констатуємо значні сепаратистські тенденції. Розглянуто становище нацменшин в обох країнах, питання освіти та культури. Для вирішення цих проблем потрібен діалог політиків, культурних діячів і науковців, що показано на прикладі співробітництва міжакадемічних установ двох країн.