«Культурна пам’ять» у дискурсі та практиках реконструкторів української традиційної культури - Долгочуб, В. (Народна творчість та етнологія, 2017)
Статтю присвячено дослідженню того, як реконструктори української традиційної культури (ремісники, вторинні фольклорні ансамблі, етномузеї та неоязичники) залучають до свого дискурсу і практик «культурну пам’ять». З’ясовано основні джерела зазначеного різновиду колективної пам’яті в реконструкторів та її інструментальне використання ними. Окрему увагу приділено тому, як у цьому контексті самі реконструктори вербально визначають свою діяльність. У статті використано матеріали польових досліджень автора, методологію «memory studies» та теорії практик.