Особливості традиційного народного вбрання лемків Закарпаття (XIX – перша половина XX століття) - Коцан, В. (Народна творчість та етнологія, 2017)
У дослідженні на основі польового матеріалу, наукової літератури, фондових зібрань етнографічних, історико-культурних та краєзнавчих музеїв області проаналізовано народний стрій лемків Закарпаття. Окремо наведено детальний опис жіночого та чоловічого комплексів вбрання досліджуваного регіону. Основну увагу закцентовано на деталях крою окремих компонентів народного одягу. Локальної своєрідності сорочкам надавала вишивка, закомпонована в безлічі варіантів орнаментальних композицій. З чоловічого вбрання охарактеризовано сорочки, штани, сукняні куртки, головні убори та взуття.