Захист докторських і кандидатських дисертацій на спецрадах ІМФЕ ім. М. Т. Рильського (Народна творчість та етнологія, 2017)
Упродовж року в Інституті діяли дві спеціалізовані вчені ради (Д 26.227.01 та Д 26.227.02) з правом прийняття до розгляду та проведення захисту дисертацій на здобуття наукового ступеня доктора (кандидата) наук за 4 спеціальностями: 07.00.05 — етнологія, 10.01.07 — фольклористика; 17.00.03 — музичне мистецтво та 26.00.01 — теорія та історія культури; разово було проведено захист за спеціальністю 17.00.02 — театральне мистецтво. Загалом упродовж року на засіданнях спеціалізованих вчених рад було здійснено захисти 20 кандидатських та 2 докторських дисертацій. Успішно захистили дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата наук 8 співробітників ІМФЕ ім. М. Т. Рильського.