Соціально-економічний та релігійно-обрядовий фактори розповсюдження українського традиційного вбрання в міських реаліях Києва (друга половина ХІХ – початок ХХ століття) - Олійник, М. (Народна творчість та етнологія, 2017)
Статтю присвячено присутності традиційного українського вбрання в міських реаліях Києва з 1861 рік по 1920-й. Зокрема, розглянуто вплив соціально-економічного та релігійно-обрядового чинників на розвиток цього етнокультурного явища. За джерела було обрано письмові матеріали, до яких увійшли спогади, щоденники, твори художньої літератури, та ілюстративні, а саме – малюнки художника-етнографа Ю. Павловича.