До 90-річчя від дня народження видатного етнолога Володимира Горленка - Борисенко, В. (Народна творчість та етнологія, 2017)
Володимир Федорович Горленко за призначенням 1957 року приїхав працювати в Київ до Інституту мистецтвознавства, фольклору та етнографії АН УРСР у відділ етнографії, де провів усе своє наукове життя: від захисту кандидатської, докторської дисертацій до завідувача відділу й виходу на заслужений відпочинок. Це був багатогранний учений у різних галузях матеріальної та духовної культури, який переважно займався історіографією української етнографії XV - середини XIX ст. Учений показав розвиток етнографічних знань в Україні з літописних часів. Діяльність видатного вченого, професора, доктора історичних наук, людини високого благородства, інтелігентності, моральності В. Ф. Горленка, 90-річчя з дня народження якого ми вшановуємо й чию відданість науці та України пам'ятаємо.