Прихована етнокультурна спадщина Берестейщини - Бондаренко, Г. (Народна творчість та етнологія, 2018)
У межах роботи над спільним українсько-білоруським проектом "Етнокультурна спадщина України та Білорусі в сучасному соціокультурному дискурсі" (Ф 73 ДФФД України) із 17 по 21 жовтня 2017 року було здійснено експедиційний виїзд до Брестської області Республіки Білорусь. Метою поїздки стало вивчення сучасних форм збереження та презентації етнокультурної спадщини в культурно-інформаційному просторі Республіки Білорусь. З огляду на історичне минуле Берестейщини, а саме її належність до етнічних українських земель, досліджено тяглість української етнокультурної традиції краю.