Традиційне весілля Поворскля середини ХХ століття: від сватання до неділі (с. Ямне Великописарівського району Сумської області) - Гавриленко, В. (Народна творчість та етнологія, 2018)
У статті описано донедільний етап весільного дійства станом на середину ХХ ст. в с. Ямне Великописарівського району, що територіально належить до Сумського Поворскля. Окреслено особливості обрядових пісень, які виконувалися в суботу. Опис обряду здійснено за результатами польових досліджень, проведених протягом 2012–2016 років.