Сучасні вияви і трансформації традиційних форм торгівлі українців упродовж ХХ – на початку ХХІ століття (на прикладі Слобожанщини) - Юрченко, В. (Народна творчість та етнологія, 2018)
У статті розглянуто сучасні вияви і трансформації традиційних форм торгівлі українців упродовж ХХ – на початку ХХІ ст. на Слобожанщині. Проаналізовано відмінності між ярмарками й базарами як традиційними видами періодичної торгівлі, а також розкрито їхню роль в економічному житті селянства радянського періоду.