Сучасныя сельскія пасяленні і жыллё беларусаў (канец ХХ – пачатак XXI стагоддзя) - Каспяровіч, Г. (Народна творчість та етнологія, 2018)
У артыкуле аналізуюцца змены ў сельскіх паселішчах і жыллі беларусаў у Рэспубліцы Беларусь. Характарызуюцца сучасныя тыпы паселішчаў, іх размяшчэнне, групоўка па колькасці насельніцтва, паказана роля аграгарадкоў у сучасных этнакультурных працэсах. Разглядаюцца змены ў жыллі беларусаў, асаблівасці інтэр’еру. На матэрыялах анкетнага даследаванні выяўляецца стаўленне насельніцтва да новага жыллёвага будаўніцтва.