Пошуки «національного стилю» як соціокультурне явище в українському суспільстві початку ХХ століття - Ямборко, О. (Народна творчість та етнологія, 2018)
У статті йдеться про хвилю національного відродження в Україні на початку ХХ ст. Розглянуто вплив мистецького чинника на цей соціальний процес у вигляді формування «національного стилю». Висвітлено діяльність В. Кричевського та авторів галицького часопису «Нова хата».