Організація та проведення ярмаркової торгівлі на Правобережній Україні у другій половині ХІХ – на початку ХХ ст.: соціонормативний і документаційний аспект - Горова, В. (Краєзнавство, 2022)
У статті висвітлюється нормативне та документаційне забезпечення ярмаркової торгівлі на Правобережній Україні у другій половині ХІХ - на початку ХХ ст. Розкрито групи офіційних документів органів державної влади, якими регулювались питання торгівлі у містах, містечках і селах Київської, Подільської і Волинської губерній. Визначено види документів, особливості складання їх текстової частини, формуляру, склад основних реквізитів. Встановлено порядок відкриття ярмарків, їх перенесення на інші дні чи у інше місце, а також названі органи влади, які мали компетенцію у цих питаннях.