Форми і призначення глиняних друшляків у культурі харчування українців - Щербань, О. (Народна творчість та етнологія, 2013)
Уперше подано узагальнюючу характеристику форм та декору глиняних друшляків різних регіонів України, охарактеризовано їх призначення. Досліджено, що цей різновид глиняних виробів використовувався скрізь на території України, мав регіональну специфіку, пов’язану з традиціями кулінарної культури конкретного ареалу використання.