Традиційна етнічна культура українців в історичному розвитку - Борисенко, В. (Народна творчість та етнологія, 2013)
У статті розглянута матеріальна і духовна традиційна культура українців в історичному розвитку. Доведено, що етнічні культурні особливості українського народу були сформовані в давні часи. З огляду на різні чинники протягом багатьох століть відбувалися процеси консолідації локальних варіантів культури, трансформації окремих компонентів.