Архітектурні образи у творчості Тараса Шевченка - Гудченко, З. (Народна творчість та етнологія, 2013)
У статті досліджено літературно-мистецьку спадщину Т. Шевченка (поезії, повісті, живописні та графічні роботи) в архітектурно-етнографічному аспекті. Передусім зосереджено увагу на натурних замальовках сільської забудови та на її словесних характеристиках у творах Т. Шевченка, які є джерелом наукової інформації.