Суспільний погляд на іригаційне будівництво як спільну справу (із центральноазійської традиції) - Гусаков, В. (Народна творчість та етнологія, 2014)
Статтю присвячено технологічним та соціальним аспектам організації іригаційних робіт у центральноазійському традиційному суспільстві. Автор описує низку найтиповіших іригаційних технологій, що їх використовували в регіоні із часів середньовіччя аж до ХХ ст. Особливу увагу приділено питанням організації праці в традиційному суспільстві.