Слідами Осипа Роздольського у Наддністрянщині - Смоляк, О. (Народна творчість та етнографія, 1991)
Відомий український фольклорист Осип Іванович Роздольський (1872—1945) перебував з 4 по 8 квітня 1901 р. на Тернопільщині у Наддністрянських селах Лисівці, Добровлянах, Печорній та Торському Заліщицького повіту з метою збору пісенного матеріалу для збірника «Галицько-руські народні мелодії».